неділю, 15 березня 2020 р.

Вересень


1 вересня 





Шкільний старт


В країну знань ми відчиняєм нині двері –
тут завжди будемо щасливі та веселі.
Гармонійність процесу адаптації першокласників до нових умов навчання досить часто визначає подальшу долю і кожного окремого учня, і новоствореного колективу загалом, адже саме в цей період малюки засвоюють поведінкові орієнтири та навички співпраці з однолітками та дорослими. Аби зробити перший тиждень НУШ «Я-школяр» - входження дітей у нову шкільну спільноту легким, цікавим та яскравим для першачків було проведено гру-квест « Шкільний старт» ( мандрівка Країною знань). Під час заходу діти рухалися за картою Країни Знань, на якій зазначено всі пункти, куди мали завітати учасники гри. Граючи, маленькі школярики під керівництвом вихователя 1-а класу Шевченко Т.І. та вихователя 1-б класу Зуєвої М.В. ознайомилися з розташуванням шкільних приміщень, правилами поведінки у ліцеї-інтернаті, традиціями, які у ньому склалися.
Гарний настрій та щирі посмішки малечі були гарними супутниками під час проведення цікавої гри.












Ми – олімпійці!
Таку назву мало спортивне свято, яке відбулося 12.09.2019 року на шкільному стадіоні КЗ СОР – Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. Вихованцям навчального закладу було запропоновано цілу низку спортивних змагань: естафетні командні ігри, перетягування канату, міні-футбол, волейбол, а малечі 1-4 класів – цікаві рухливі ігри. Старшокласники-ліцеїсти мали спробу встановити рекорд ліцею з підтягування на перекладині, а панянки –свій рекорд у згинанні і розгинанні рук в упорі лежачі від гімнастичної лави.(Результати буде оголошено на робочій лінійці радою самоврядування). Протягом трьох годин на місцях для проведення змагань вирували емоції та гарний настрій всіх учасників свята. Вітала зі святом спорту учнів та вручала призи і грамоти переможцям директорка навчального закладу Ірина Терещенко. Вітаємо команди переможців!
Ми –юнь олімпійська – майбутнє країни,
Здобудем спортивні розряди по силі.
Хай нам оптимізм і юначе завзяття
Спортивною славою стане в занятті!











Перше знайомство з медіатекою
«Ми мріємо, щоб книга в пошані була Хай книги читає завжди дітвора…»
Першокласники ліцею-інтернату не лише поступово опановують нові знання, навчаючись у Новій українській школі, а й дізнаються багато цікавого про світ, який їх оточує. 18 та 19 вересня 2019 року ліцеїсти 1-А та паняночки 1- Б класів вперше завітали в чарівну оселю дитячої книги – бібліотеку. Маленькі «чомусики» і «запитайлики» дізналися про походження слова «Бібліотека»; про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні; про Правила поводження з книгою, та як потрібно вести себе у бібліотеці, а чого не слід робити. Крім того, пройшлися вулицями «казкового містечка» – бібліотеки. Заглянули до «чарівних палаців» – стелажів, на яких живуть наші друзі – книжки.
Перше знайомство з бібліотекою для дітвори було незвичайним, загадковим і казковим. Цікавим доповненням екскурсії став захоплюючий аукціон загадок, а бібліотечний калейдоскоп «Казка в гості поспішає», допоміг пригадати веселі, чарівні казки та їх персонажів, в якому з великим задоволенням взяли участь ліцеїсти і панянки.
Весело та радісно було в цей день у бібліотеці. Усміхнені обличчя дітей та сяючі оченята свідчили про те, що екскурсія всім сподобалась.



Немає коментарів:

Дописати коментар